Energetikai tanúsítvány 2019-2020

Valószínűleg már Te is hallottál az energetikai tanúsítványról, csak esetleg eddig még nem kellett vele foglalkoznod. Sokan vannak ezzel így, mivel nem olyan régre nyúlik vissza a bevezetése, egészen pontosan 2012-re. Manapság, ha beírod a google.hu keresőbe, hogy energetikai tanúsítvány több tucat ajánlatot tudsz átböngészni különböző árakkal.

Energetikai tanúsítvány
Energetikai tanúsítvány

Mi értelme a tanúsítványnak, ki kéri?

Az elmúlt években elég sok energetikai tanúsítványt készítettünk és elmondhatom, hogy tapasztalataim alapján gyakorlati haszna nincsen. Általában nekünk már akkor szólnak amikor az eladó és a vevő már megegyeztek , így a tanúsítvány nem befolyásoló tényező. Ettől függetlenül az adás-vételi szerződésbe az energetikai tanúsítvány számát, az úgynevezett HET számot bele kell írni, ezt az ügyvédek szokták kérni.

Általában a legfontosabb tényező itt is az energetikai tanúsítvány ár.

Legelőször is mindig automatikusan az árat nézzük meg, vagyis mivel mindenkinek ugyanazt a tanúsítványt kell kiállítani, így teljesen mindegy melyik tanúsítótól rendelünk energetikát, ugyanazt fogjuk kapni. Felmerül kérdésként, hogy akkor miért vannak ilyen jelentős különbségek az árak között? Elsősorban azért mert mint minden szakmában itt is megjelentek a közvetítők, akik csak az adott munka közvetítését végzik. Természetesen ők mint szolgáltató további hasznot tesznek az energetikai tanúsítvány készítők áraira és így értékesítik a szolgáltatást. Ezért érdemes megnézni, hogy a tanúsító weboldalt üzemeltető cég végez-e konkrét tanúsítást vagy csak szolgáltatást közvetít. Előfordul, hogy a magát helyinek hirdető oldal tovább adja a munkát egy 40-50 km-el távolabbról érkező tanúsítónak, így nekünk a személyes átvételi lehetőség sem lesz biztosított. Lényegében mindig ellenőrizzük a szolgáltatást hirdető cég címét, így nem nagyon tudunk mellé nyúlni.

Honnan tudjam jó-e az adott tanúsító?

  • Nézzük meg a Magyar Mérnöki Kamaránál regisztrálva van-e a szakember, vagy legalább kérdezzünk rá. www.mmk.hu
  • Kérdezzük meg ismerőseinket, esetleg valakinél nem dolgozott-e tanúsító szakember (volt-e közelmúltban adás-vétel vagy bérbeadás az ismeretségi körben).
  • Ingatlanosokra ne támaszkodjunk, ők természetesen a saját szakembereiket fogják javasolni, szintén közvetítői jutalékért.
  • Kérjünk ajánlatot több helyről és próbáljuk kiszűrni a közvetítőket.

Energetikai tanúsítvány mikor kell?

Ez a kérdés, ami sokunkat foglalkoztat. Ennek megválaszolásához szükségünk van az energetikai tanúsítvány szabályozásával foglalkozó rendeletre. Hozzáteszem, ahány ügyvéd, közjegyző, ingatlanos, mindenki másképp értelmezi (természetesen kicsit maga felé billentve a mérleg nyelvét).

A kormányrendelet előírásai szerint tehát energetikai tanúsítvány kötelező:

  • új épület építése, 
  • meglévő épület vagy önálló rendeltetési egység ellenérték fejében történő tulajdonátruházása vagy bérbeadása esetén, illetve – ami a hétköznapi embert kevésbé érintheti
  • 250 m2, vagy ennél nagyobb hasznos alapterületű hatósági rendeltetésű, állami tulajdonú közhasználatú épület esetén, energetikai tanúsítvány elkészítése kötelező.

Szolgáltatásunk az alábbi településeken érhető el:

Lefelé görgetve nézheti meg az egyes megyéket. Online megrendelés menüpontban kérhet ajánlatot a tanúsítvány elkészítésére is!!! Ezzel még nem keletkezik semmilyen kötelezettsége és 2 órán belül személyes ajánlata lesz!

Cégadatok:

Madaras Gergely e.v.

Telefon: 06-30/222-0962
E-mail: madarasgergo@gmail.com

Kulcsszavak

energetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány ára energetikai tanusítvány tanúsítvány épületenergetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány olcsón energetikai tanúsítvány ár energetikai tanúsítvány árak energetikai tanúsítvány jogszabály energetikai tanúsítvány rendelet energetikai tanúsítvány készítés lakás energetikai tanusítvány energetikai tanúsítvány adásvételi szerződés olcsó energetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány mikor kell energia tanúsítvány mikor kell energetikai tanúsítvány energiahatékonysági tanúsítvány ingatlan energetikai tanúsítvány energetika tanúsítvány energetikai tanúsítvány készítése energetikai tanúsítvány törvény ingatlan adásvétel energetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány minta energetikai tanúsítvány 50 m2 alatt tanusítvány tanusitvány energetikai tanúsítvány kötelező energetikai tanúsítvány érvényessége hiteles energetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány földhivatal energetikai tanúsítvány kategóriák energetikai tanúsítvány kalkulátor energetikai tanúsítvány besorolás energia tanusítvány energetikai tanúsítvány kormányrendelet kötelező energetikai tanúsítvány tanusitvany energetikai tanúsítvány feltöltése energia tanusitvány energia tanusitvany tanúsítvány hiba hibás tanusítvány mi az a tanúsítvány tanusítvány törlése
HÍVJ FEL
+
Hívj fel!