Energetikai tanúsítvány 2020

Energetikai tanúsítvány 2020. Megpróbáltuk összeszedni az aktuális előírásokat az energetikai tanúsítvány készítés kapcsán. A 2012-es bevezetése óta az energetikai tanúsítást szabályozó 7/2006-os TNM rendelet sokat változott, most rövidítve összeszedjük az aktuális tudnivalókat és elérhető tanúsítvány árakat.

Energetikai tanúsítvány 2020

2020-ban mikor kell tanúsítványt készíttetni?

A vonatkozó kormányrendelet előírásai szerint új épület építése, meglévő épület vagy önálló rendeltetési egység ellenérték fejében történő tulajdonátruházása vagy bérbeadása esetén energetikai tanúsítvány elkészítése kötelező. Kicsit hétköznapibb nyelven adás-vételhez és bérbeadáshoz kötelező energetikai tanúsítványt készíteni. Sokkal érdekesebb, hogy mikor nem kell, mivel vannak kivételek:

2020-ban nem kell energetikai tanúsítványt készíteni az önálló, más épülethez nem csatlakozó, 50 m2-nél kisebb hasznos alapterületű épületre; az évente 4 hónapnál rövidebb használatra szánt lakhatás és pihenés céljára használt épületre; a legfeljebb 2 évi használatra szánt felvonulási épületre, fólia- vagy sátorszerkezetre; hitéleti célra használt épületre; a nem lakás céljára használt alacsony energiaigényű olyan mezőgazdasági épületre, amelyben a levegő hőmérséklete a fűtési rendszer üzemideje alatt nem haladja meg a 12 °C-ot vagy 4 hónapnál rövidebb ideig kerül fűtésre és 2 hónapnál rövidebb ideig kerül hűtésre; (a műhelyre vagy az ipari területen lévő épületre, ha abban a technológiából származó belső hőnyereség a rendeltetésszerű használat időtartama alatt nagyobb, mint 20 W/m2, vagy a fűtési idényben több, mint húszszoros légcsere szükséges, illetve alakul ki.

Kinek a feladata a tanúsítvány elkészíttetése?

Az energetikai tanúsítvány elkészíttetése az eladó feladata, neki kell biztosítani a tanúsítványt az adás-vételi szerződéshez. Értelemszerűen bérleti szerződésnél a bérbeadónak kell biztosítani.

Energetikai tanúsítvány ára 2020

Energetikai tanúsítvány 2020 árakról már írtunk korábban, ezt a következő linken tudjátok megnézni:

Sokan kérdeztétek, hogy a besorolások hogyan alakulnak esetleg változnak-e, erről már szintén írtam korábban csatolom a linket (megjegyzem, ha nincs kedves elolvasni a korábbi évekhez hasonlóan itt nem volt érdemi változás):

Nagyon fontos…..2020-ban

Mivel egyre több visszaélés van a tanúsítványok készítésével kapcsolatban a Mérnöki Kamara mostmár folyamatosan ellenőrzi az energetikai tanúsítókat, de nem árt ha Ön is utánanéz a tanúsítónak: www.mmk.hu

Szolgáltatásunk az alábbi településeken érhető el:

Lefelé görgetve nézheti meg az egyes megyéket. Online megrendelés menüpontban kérhet ajánlatot a tanúsítvány elkészítésére is!!! Ezzel még nem keletkezik semmilyen kötelezettsége és 2 órán belül személyes ajánlata lesz!

Cégadatok:

Madaras Gergely e.v.

Telefon: 06-30/222-0962
E-mail: madarasgergo@gmail.com

Kulcsszavak

energetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány ára energetikai tanusítvány tanúsítvány épületenergetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány olcsón energetikai tanúsítvány ár energetikai tanúsítvány árak energetikai tanúsítvány jogszabály energetikai tanúsítvány rendelet energetikai tanúsítvány készítés lakás energetikai tanusítvány energetikai tanúsítvány adásvételi szerződés olcsó energetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány mikor kell energia tanúsítvány mikor kell energetikai tanúsítvány energiahatékonysági tanúsítvány ingatlan energetikai tanúsítvány energetika tanúsítvány energetikai tanúsítvány készítése energetikai tanúsítvány törvény ingatlan adásvétel energetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány minta energetikai tanúsítvány 50 m2 alatt tanusítvány tanusitvány energetikai tanúsítvány kötelező energetikai tanúsítvány érvényessége hiteles energetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány földhivatal energetikai tanúsítvány kategóriák energetikai tanúsítvány kalkulátor energetikai tanúsítvány besorolás energia tanusítvány energetikai tanúsítvány kormányrendelet kötelező energetikai tanúsítvány tanusitvany energetikai tanúsítvány feltöltése energia tanusitvány energia tanusitvany tanúsítvány hiba hibás tanusítvány mi az a tanúsítvány tanusítvány törlése
HÍVJ FEL
+
Hívj fel!