Energetikai tanúsítvány besorolás 2019-2020

Energetikai tanúsítvány besorolás 2019-2020. Először is szeretném leszögezni, hogy a besorolások az épületek esetén jó magyar szokáshoz híven igen bonyolultra sikeredtek. 2016 előtt egy logikusabb rendszer működött, de ez ma már nem él, így külön figyelmet erre nem fordítunk.

Energetikai tanúsítvány besorolás – besorolási osztályok:

​AA++​40% alattMinimális energiaigényű
AA+40-60%Kiemelkedően nagy energiahatékonyságú
AA61-80%​Közel nulla energiaigényre vonatkozó követelménynél jobb
BB80-100%Közel nulla energiaigényre vonatkozó köveletménynekmegfelelő
​CC101-130%Korszerű
​DD131-160%Korszerűt megközelítő
​EE161-180%Átlagosnál jobb
​FF201-250%Átlagos
​GG251-310%Átlagost megközelítő
​HH311-400%Gyenge
​II401-500%​Rossz
​JJ
​501% fölöttKiemelkedően rossz

Ettől még nem igazán lettünk képbe igaz? Csak annyi látható, hogy energetikai tanúsítvány besorolás van egy vödörrel az AA++ -tól egészen a JJ kategóriáig. Tervben van, hogy írok majd minden kategóriáról egy-egy összefoglalót, minta épülettel, csak szabad idő és kapacitás kérdése.

Mi ez a %-os érték?

Azt kell mondjam, hogy ez a besorolás alapja. Jelen előírások szerint lakóépületeknél 100 kWh/m2 évente a viszonyítási alap és ehhez képest rögzítik, hogy a Te lakásod mennyit fogyaszt. Próbálom egy példával elmagyarázni: a mi házunk HH kategória – ez azt jelenti, hogy 311-400 kWh/m2 energiát fogyaszt évente melegvíz előállításra és fűtésre.

Energetikai tanúsítvány besorolás

Ha a Te házad FF-átlagos energetikai tanúsítvány besorolással rendelkezik, akkor bizony fűtésre és melegvíz előállításra éves szinten 201 kWh/m2 és 250 kWh/m2 között fog fogyasztani.

Ha esetleg van tanúsítványod és tudod a fogyasztási adataidat meg a fűtött m2-t, akkor érdemes lehet összevetni. De ezzel még ráérsz, következő bejegyzéseinkben fogunk foglalkozni azzal, hogyan tudod magadnak besorolni a saját lakóépületed, valamint hogyan tudod, meghatározni más épületek energiafogyasztását.

Amennyiben kérdésetek lenne: madarasgergo@gmail.com Ha szívesen olvasná az energetikai korszerűsítésekről cikkeket nézd meg az energetikai-palyazat.hu weboldalunkat is.

Szolgáltatásunk az alábbi településeken érhető el:

Lefelé görgetve nézheti meg az egyes megyéket. Online megrendelés menüpontban kérhet ajánlatot a tanúsítvány elkészítésére is!!! Ezzel még nem keletkezik semmilyen kötelezettsége és 2 órán belül személyes ajánlata lesz!

Cégadatok:

Madaras Gergely e.v.

Telefon: 06-30/222-0962
E-mail: madarasgergo@gmail.com

Kulcsszavak

energetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány ára energetikai tanusítvány tanúsítvány épületenergetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány olcsón energetikai tanúsítvány ár energetikai tanúsítvány árak energetikai tanúsítvány jogszabály energetikai tanúsítvány rendelet energetikai tanúsítvány készítés lakás energetikai tanusítvány energetikai tanúsítvány adásvételi szerződés olcsó energetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány mikor kell energia tanúsítvány mikor kell energetikai tanúsítvány energiahatékonysági tanúsítvány ingatlan energetikai tanúsítvány energetika tanúsítvány energetikai tanúsítvány készítése energetikai tanúsítvány törvény ingatlan adásvétel energetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány minta energetikai tanúsítvány 50 m2 alatt tanusítvány tanusitvány energetikai tanúsítvány kötelező energetikai tanúsítvány érvényessége hiteles energetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány földhivatal energetikai tanúsítvány kategóriák energetikai tanúsítvány kalkulátor energetikai tanúsítvány besorolás energia tanusítvány energetikai tanúsítvány kormányrendelet kötelező energetikai tanúsítvány tanusitvany energetikai tanúsítvány feltöltése energia tanusitvány energia tanusitvany tanúsítvány hiba hibás tanusítvány mi az a tanúsítvány tanusítvány törlése
HÍVJ FEL
+
Hívj fel!