Energetikai tanúsítvány kötelező

Energetikai tanúsítvány kötelező adás-vétel, bérbeadás, energetikai pályázat készítése esetén. Az energetikai tanúsítvány készítés 2012-es bevezetése óta, kötelező energetikai tanúsítványt készíteni ingatlanok adás vételi szerződéseihez, bérleti szeződéseihez és bizonyos energetikai korszerűsítési pályázatokhoz. Általános tapasztalatunk, hogy a vásárlók nem vagy ha igen akkor is csak kis százalékban foglalkoznak a atnúsítvánnyal. Elterjedt szemlélet, hogy a tanúsítvány készítés kötelező rossz, csak az egyébként is jellemzően magas bürokrácia eleme.

Ezzel sokszor magam is egyet tudok érteni, mivel egy romos, bontandó épület esetében nem biztos, hogy célszerű tanúsítványt készíteni, viszont a jogszabály megköveteli.

Energetikai tanúsítvány kötelező
épület energetikai tanúsítvány minta 2016

Energetikai tanúsítvány kötelező – oké de mikor nem?

Természetesen vannak kivételek, hogy mikor nem kell tanúsítványt készíteni. Ezeket a kivételeket a 176/2008-as Kormány rendelet taglalja, melyet itt olvashattok:

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0800176.kor

A legfontosabbat kiemeljük: a rendelet hatálya nem terjed ki:

a) az önálló, más épülethez nem csatlakozó, 50 m2-nél kisebb hasznos alapterületű épületre;

b) az évente 4 hónapnál rövidebb használatra szánt lakhatás és pihenés céljára használt épületre;

c) a legfeljebb 2 évi használatra szánt felvonulási épületre, fólia- vagy sátorszerkezetre;

d) hitéleti célra használt épületre;

e) a nem lakás céljára használt alacsony energiaigényű olyan mezőgazdasági épületre, amelyben a levegő hőmérséklete a fűtési rendszer üzemideje alatt nem haladja meg a 12 °C-ot vagy négy hónapnál rövidebb ideig kerül fűtésre és két hónapnál rövidebb ideig kerül hűtésre;

f) műhelyre vagy az ipari területen lévő épületre, ha abban a technológiából származó belső hőnyereség a rendeltetésszerű használat időtartama alatt nagyobb, mint 20 W/m2, vagy a fűtési idényben több, mint húszszoros légcsere szükséges, illetve alakul ki.

Ha már kötelező kinek kell megcsináltatni?

Az energetikai tanúsítvány készítés – készíttetés feladata az eladót vagy bérbeadót terheli. Ennek díját természetesen neki kell rendeznie, hacsak a két fél, ebben másképp nem állapodik meg. A tanúsítványt csak arra feljogosított mérnök készítheti el, az internetes kalkulátorokban és a különböző adathalász oldalakon hirdetett úgynevezett kiszállás nélküli lehetőségek, sajnos egytől-egyig valamilyen jogszabály ellenes megoldást kínálnak.

Szolgáltatásunk az alábbi településeken érhető el:

Lefelé görgetve nézheti meg az egyes megyéket. Online megrendelés menüpontban kérhet ajánlatot a tanúsítvány elkészítésére is!!! Ezzel még nem keletkezik semmilyen kötelezettsége és 2 órán belül személyes ajánlata lesz!

Cégadatok:

Madaras Gergely e.v.

Telefon: 06-30/222-0962
E-mail: madarasgergo@gmail.com

Kulcsszavak

energetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány ára energetikai tanusítvány tanúsítvány épületenergetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány olcsón energetikai tanúsítvány ár energetikai tanúsítvány árak energetikai tanúsítvány jogszabály energetikai tanúsítvány rendelet energetikai tanúsítvány készítés lakás energetikai tanusítvány energetikai tanúsítvány adásvételi szerződés olcsó energetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány mikor kell energia tanúsítvány mikor kell energetikai tanúsítvány energiahatékonysági tanúsítvány ingatlan energetikai tanúsítvány energetika tanúsítvány energetikai tanúsítvány készítése energetikai tanúsítvány törvény ingatlan adásvétel energetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány minta energetikai tanúsítvány 50 m2 alatt tanusítvány tanusitvány energetikai tanúsítvány kötelező energetikai tanúsítvány érvényessége hiteles energetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány földhivatal energetikai tanúsítvány kategóriák energetikai tanúsítvány kalkulátor energetikai tanúsítvány besorolás energia tanusítvány energetikai tanúsítvány kormányrendelet kötelező energetikai tanúsítvány tanusitvany energetikai tanúsítvány feltöltése energia tanusitvány energia tanusitvany tanúsítvány hiba hibás tanusítvány mi az a tanúsítvány tanusítvány törlése
HÍVJ FEL
+
Hívj fel!