Energetikai tanúsítvány statisztika

Energetikai tanúsítvány statisztika. Az energetikai tanúsítvány készítés 2012-es bevezetése óta már több mint 1 millió energetikai tanúsítvány került feltöltésre az Országos Építési Nyilvántartásba. Ezekből szemezgettünk és állítottuk össze statisztikánkat, melynek segítségével átfogó képet kaphatsz a hazai ingatlan állomány energetikai állapotáról.

Energetikai tanúsítvány statisztika

Nézzük a statisztikát a besorolások alapján.

Először is tisztázni szükséges, milyen besorolási kategóriák vannak, erről már korábban írtunk egy cikket, melyet itt tudtok elolvasni:

Látható, hogy a legtöbb besorolás a CC kategória, vagyis a korszerű besorolás. Ennek oka, hogy az újonnan épített épületek, illetve a korszerűsített épületek, melyeknek nincs megújuló energia hasznosító rendszerük nem kaphatnak CC korszerűnél jobbat. Igen jól olvastátok a BB kategória eléréséhez szükséges az összes energiaigényük 25%-át megújuló energiával előállítani. Ezért minden épület ami CC-nél jobb lenne nem kaphat jobb kategóriát ha nincs megújuló energia termelő rendszere.

Energetikai tanúsítvány statisztika – A következő táblázat már sokkal izgalmasabb

Ebben a táblázatban láthatjátok, hogy évente mennyi tanúsítvány készült a 2012-es bevezetés óta. Látható, hogy az elkészült tanúsítványok száma 150-160 ezer körül alakul éves szinten. Összesen már közel 1 millió energetikai tanúsítvány készült el.

A következő lépésben nézzük meg megyénként a hogyan alakult a tanúsítványok száma. Látható, hogy az elkészült tanúsítványok közel harmada Budapesten készült, míg nyolcad része Pest megyében. Érdekes Borsod-Abaúj-Zemplén megye kiugró teljesítménye is.

Mi várható a jövőben?

Sokan kérdezik, hogy mi várható az ingatlan piacon csökkenni fognak-e az adás-vételek, várható-e az ingatlanok értékének csökkenése? Sajnos előre ezt mi sem tudjuk megmondani, de várhatóan az adás-vételek száma csökkenni fog. Véleményünk szerint az ingatlanpiac csúcsponján már túl vagyunk, ez látszik az elkészült energetikai tanúsítványok számainak alakulásából is. A jövőben megpróbáljuk folyamatosan frissíteni a lekérdezéseket és megírjuk az oldalon a változásokat, így ha érdekel hogyan alakultak az eredmények kövesd vagy lájkold facebook oldalunkat.

Ha van kedved magadnak készíteni energetikai tanúsítvány statisztika lekérdezést, vagy megnéznéd nálatok mennyi energetikai tanúsítás készült:
entan.e-epites.hu e

Szolgáltatásunk az alábbi településeken érhető el:

Lefelé görgetve nézheti meg az egyes megyéket. Online megrendelés menüpontban kérhet ajánlatot a tanúsítvány elkészítésére is!!! Ezzel még nem keletkezik semmilyen kötelezettsége és 2 órán belül személyes ajánlata lesz!

Cégadatok:

Madaras Gergely e.v.

Telefon: 06-30/222-0962
E-mail: madarasgergo@gmail.com

Kulcsszavak

energetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány ára energetikai tanusítvány tanúsítvány épületenergetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány olcsón energetikai tanúsítvány ár energetikai tanúsítvány árak energetikai tanúsítvány jogszabály energetikai tanúsítvány rendelet energetikai tanúsítvány készítés lakás energetikai tanusítvány energetikai tanúsítvány adásvételi szerződés olcsó energetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány mikor kell energia tanúsítvány mikor kell energetikai tanúsítvány energiahatékonysági tanúsítvány ingatlan energetikai tanúsítvány energetika tanúsítvány energetikai tanúsítvány készítése energetikai tanúsítvány törvény ingatlan adásvétel energetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány minta energetikai tanúsítvány 50 m2 alatt tanusítvány tanusitvány energetikai tanúsítvány kötelező energetikai tanúsítvány érvényessége hiteles energetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány földhivatal energetikai tanúsítvány kategóriák energetikai tanúsítvány kalkulátor energetikai tanúsítvány besorolás energia tanusítvány energetikai tanúsítvány kormányrendelet kötelező energetikai tanúsítvány tanusitvany energetikai tanúsítvány feltöltése energia tanusitvány energia tanusitvany tanúsítvány hiba hibás tanusítvány mi az a tanúsítvány tanusítvány törlése
HÍVJ FEL
+
Hívj fel!