Ingatlan hőtérkép – Hőkamerás felvétel

Hőkamerás vizsgálat – Ingatlan hőtérkép

Mikor hasznos a hőfényképes vizsgálat ?

 • Ha elégedetlen az otthona / irodája / ingatlana hőszigetelésével
 • Ha most vásáról és tudni szeretné mit vesz
 • Ha célirányosan, költséghatékonyan szeretne felújítani
 • Ha penészedik a fal
 • Ha húz az ablak
 • Ha elektromos szekrényt kíván megvizsgálni
 • Ha a padlófűtést kívánja ellenőriztetni
 • Ha tudni szeretné, hogy hatékony volt-e a felújítás
 • Ha szeretné megtudni, hogy esetleges felújítással mennyit spórolhatna a fűtésszámlán

Ingatlanának utólagos hőszigetelésén gondolkozik?

Végeztessen el elötte egy Thermográf vizsgálatot, hogy meggyőződhessen róla, hol szökik otthonából /irodájából/raktárából a meleg! Nem szükséges mindíg ajtókat, ablakokat cserélni, lehet hogy utólagos hőszigeteléssel is megoldható a probléma! Mi meghatározzuk Önnek hol szökik a drágán előállított energi a és ezzel célírányosan végezhetik el a javításokat, megtakarítva ezzel jelentős összegeket a felújítás költségeiből.

Nem tartja meg háza az energiát amit Ön drágán állított elő?

A hőhídakon keresztűl rengeteg energia távozhat az Ön ingatlanából anélkül, hogy ezt észre venné!

Energiafelhasználásának csaknem 40%-át elveszítheti éves szinten. Ez lehet másképpen is!

Mi az a termográfia?

A termográfia, azaz hőtérképezés a tárgyak, illetve anyagok hőtartalmát vizsgálja. Minden anyag, aminek a hőmérséklete az abszolút nulla K (kelvin), vagyis -275 ºC felett van, elektromágneses energiát sugároz. Ezt az energiát az ipari hőkamerák hőképpé alakítják, így válik láthatóvá a láthatatlan hőenergia a hőkamerás vizsgálat során. Az így alkotott képek és az építőipari kivitelezésben szerzett tapasztalatok alapján tudjuk értelmezni és hasznosítani a mért értékeket, és részletes épületdiagnosztikai elemzést végezni a hőtérkép segítségével.

A hőtérképes vizsgálat segítségével feltárható a lakások, házak és ipari létesítmények hővesztesége (ez általában az épületszerkezet és a szigetelés hibás vagy hiányos kialakításából adódik), valamint a falban futó vezetékek esetleges meghibásodásai (pl. csőrepedés, szivárgás). Ezek a problémák jelentősen befolyásolják az épület üzemeltetési költségeit és csökkentik a komfortérzetet.

A termográfia előnye, hogy falbontás nélkül deríthető fel a probléma. A hőtérképes vizsgálat nem igényel különösebb előkészületeket, legfeljebb a belső épületdiagnosztika esetében célszerű átmenetileg szüneteltetni a kandalló használatát (ha van).

Hőkamerás vizsgálat tizedes pontossággal

A hőkamera a legjobb eszköz az épületek rejtett problémáinak azonnali megtalálásához, mivel érintés nélküli, bontásmentes vizsgálatot biztosít. A korszerű hőkamerák a 0.1 Cº-os hőmérséklet-különbséget is kimutatják, így az épület legapróbb hibái is láthatóvá válnak a hőtérképes vizsgálat révén.

Milyen épületen érdemes hőtérképes vizsgálatot végeztetni?

Minden épületen, amelyben emberek élnek és dolgoznak. A hőkamerás vizsgálat során feltárt problémák vagy energetikai, vagy kényelmi szempontból befolyásolják életünket. Az épület kora sem meghatározó, mivel még az új építésű, jól hőszigetelt ingatlanok esetében is felmerülnek olyan műszaki hiányosságok, amelyeket csak hőtérkép készítésével lehet meghatározni és pontosan lokalizálni bontási munkák nélkül. Régi épületek korszerűsítése előtt is ajánlott egy teljes körű épület termográfia, hogy feltárjuk az épületben található hőhidakat.

A felújítás során ezekre a területekre speciális anyagok beépítését ajánljuk. Az általunk javasolt hőszigetelési módszerekkel a későbbiekben megelőzheti a penész képződését és a hideg pontok kialakulását.

Mit kapok a pénzemért?

Az épület thermográfiai szolgáltatásunkat három kategóriára osztottuk. A kategóriák alapját a teljes épületre kiterjedő külső és belső hőtérkép készítés és a hozzá kapcsolódó elemzés, azaz komplex hőkamerás vizsgálat jelenti. Az elkészült hőtérkép kiértékelési szintjei szerint három lehetőségből választhat:

Az épület thermográfiai szolgáltatásunkat három kategóriára osztottuk. A kategóriák alapját a teljes épületre kiterjedő külső és belső hőtérképezés jelenti. A kiértékelés szintjeiből, három lehetőség közül választhat.

1. Helyszíni kiértékelés során feltárjuk Önnek épülete hibás pontjait. A hőtérkép felvételeket adathordozón átadjuk Önnek.

2. A hőkamerás vizsgálat után jegyzőkönyvet készítünk, amelyben az épület minden hibás pontja kiértékelésre kerül és útmutatást adunk a hibák korrekciójához. Felújítás előtt álló épület esetén javaslatot teszünk anyagokra és technológiákra.

3. Jegyzőkönyvét mérnöki szakvéleménnyel egészítjük ki, így a jegyzőkönyvet felhasználhatja pályázatokhoz vagy peres ügyekben

Minta jegyzőkönyv letöltése itt. A kategóriák árairól és a fizetési lehetőségekről itt tájékozódhat.

Milyen mérésekre alkalmazható a hőkamera?

Épületszerkezet hőkamerás vizsgálata

 • teljes hőtérkép készítése az épületről külső és belső mérésekkel
 • hőszigetelési hibák
 • nyílászárók tömítettsége
 • nedvesedés, penészesedés
 • áthidalók, födémek
 • beázások, vizesedések
 • tetőszerkezet vizsgálata

Épületgépészet hőkamerás vizsgálata

 • kazánházak hőveszteségének ellenőrzése
 • gépészeti csővezetékek és szigetelések ellenőrzése
 • vízvezeték szivárgások lokalizálása
 • falfűtés, padlófűtés bemérése
 • falba épített gépészeti szerelvények felkutatása

Elektromos diagnosztika hőtérképes vizsgálat segítségével

 • túlterhelt vezetékek és kötéshibák feltárása
 • zárlatos kapcsolók, relék bemérése
 • villanymotorok vizsgálata

 

 

 

Hőkamerás vizsgálat, ingatlan hőtérkép, hőkamerás felvételek készítése az alábbi településeken: Érd, Tárnok, Diósd, Százhalombatta, Ercsi, Martonvásár, Tordas, Gyúró, Törökbálint, Budaörs, Budakeszi, Biatorbágy, Etyek, Bicske, Solymár, Nagykovácsi, Szigethalom, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Dunaharaszti, Dunavarsány, Taksony, Csepel, Budapest, Ráckeve, Székesfehérvár, Gárdony, Velence.

Szolgáltatásunk az alábbi településeken érhető el:

Lefelé görgetve nézheti meg az egyes megyéket. Online megrendelés menüpontban kérhet ajánlatot a tanúsítvány elkészítésére is!!! Ezzel még nem keletkezik semmilyen kötelezettsége és 2 órán belül személyes ajánlata lesz!

Cégadatok:

Madaras Gergely e.v.

Telefon: 06-30/222-0962
E-mail: madarasgergo@gmail.com

Kulcsszavak

energetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány ára energetikai tanusítvány tanúsítvány épületenergetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány olcsón energetikai tanúsítvány ár energetikai tanúsítvány árak energetikai tanúsítvány jogszabály energetikai tanúsítvány rendelet energetikai tanúsítvány készítés lakás energetikai tanusítvány energetikai tanúsítvány adásvételi szerződés olcsó energetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány mikor kell energia tanúsítvány mikor kell energetikai tanúsítvány energiahatékonysági tanúsítvány ingatlan energetikai tanúsítvány energetika tanúsítvány energetikai tanúsítvány készítése energetikai tanúsítvány törvény ingatlan adásvétel energetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány minta energetikai tanúsítvány 50 m2 alatt tanusítvány tanusitvány energetikai tanúsítvány kötelező energetikai tanúsítvány érvényessége hiteles energetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány földhivatal energetikai tanúsítvány kategóriák energetikai tanúsítvány kalkulátor energetikai tanúsítvány besorolás energia tanusítvány energetikai tanúsítvány kormányrendelet kötelező energetikai tanúsítvány tanusitvany energetikai tanúsítvány feltöltése energia tanusitvány energia tanusitvany tanúsítvány hiba hibás tanusítvány mi az a tanúsítvány tanusítvány törlése
CALL ME
+
Call me!