Ingatlanpiac 2020 Lufi vagy nem lufi?

Ingatlanpiac 2020. Ilyenkor év elején, amikor ezt a bejegyzést írom, még nagyon korai lenne becsülgetni az év során várható ingatlanpiaci eredményeket. De gondoltam hogy fussuk át a Duna House frissen kijött tranzakciószám becslését, hogy lássuk az ingatlanpiac jelenlegi helyzetét. A Duna House logojára kattintva érhetitek el a 2019-es tranzakciószám becsléseket, melyeket a Duna House készített.

Lakáspiac 2020

Szemet szúr, hogy az adás-vételek becsült száma, még a 2017-es szintet sem érte el. Inkább a 2016-os eredménnyel tűnik egy lapon említhetőnek. De becsatolom ide a képet és akkor rápillanthatuk:

Lakáspiac 2020

Számomra teljesen meglepő, hogy 2006-ban például ~225.000 adás-vétel volt, míg most, amikor mindenki ingatlanpiaci BOOM-ról beszél ~140.000 ingatlan cserél gazdát. Ugyanakkor véleményem szerint az ingatlanpiac 2018-ban tetőzött. A 2019-es év eredményei is ezt mutatják, és 2020-ban sem számítok 140.000 tranzakciónál többre.

Akik abban az öt évben, amíg az ingatlanpiaci tranzakciószám százezer alatt volt, nem vettek ingatlant, azok nagy része az előző 3 évi fellendüléskor (családok otthonteremtési kedvezménye, babaváró hitel, állami kamattámogatások, alacsony lakáshitel kamatok) a zárójelben említett programok hatására megvásárolta vagy megépítette a tervezett ingatlant.

Ingatlanpiac 2020 – De akkor hogyan tovább 2020-ban?

Véleményem szerint elsősorban a meglévő lakossági ingatlanállomány energetikai korszerűsítésére kellene átdolgozni a már korábban futó Otthon melege programokat. Az Otthon melege konstukciókat egy jó elgondolásnak tartom. Korábban futott már kazáncsere alprogram, lehetett pályázni ablakcserére és hőszigetelésre is.

Az MFB-s lakossági kamatmentes hitelkonstrukcióból jól látszik, hogy a lakosságnak van igénye kamatmentes vagy alacsony kamatszintű energetikai hitelekre is. Ezen hitelekből a napelemes rendszerek finanszírozására a lakosság részéről igény mutatkozik.

Jelenleg ez a pályázat a GINOP 8.4.1/A-17 kódszámon fut és részleteiről itt láthattok egy kis videós összeállítást:

A program részleteit itt érhetitek el:

https://www.mfb.hu/maganszemelyek/lakossagi-energiahatekonysagi-hitelprogram-t32-p32?fbclid=IwAR1GaR_uwGkfy7KO-To9ZrbLYpsA4lUTcQYJUAkLt7lhR93y1Bm678M-Yb8

De kicsit eltértem a tárgytól, az ingatlanpiac 2020 tranzakciószámai várhatóan alacsonyabbak lesznek mint az elmúlt két év adatai. Véleményem szerint egyenlőre ezek hatása nem lesz érzékelhető az ingatlanok árában, ahhoz jelentősebb tranzakció szám csökkenés szükséges.

Szolgáltatásunk az alábbi településeken érhető el:

Lefelé görgetve nézheti meg az egyes megyéket. Online megrendelés menüpontban kérhet ajánlatot a tanúsítvány elkészítésére is!!! Ezzel még nem keletkezik semmilyen kötelezettsége és 2 órán belül személyes ajánlata lesz!

Cégadatok:

Madaras Gergely e.v.

Telefon: 06-30/222-0962
E-mail: madarasgergo@gmail.com

Kulcsszavak

energetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány ára energetikai tanusítvány tanúsítvány épületenergetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány olcsón energetikai tanúsítvány ár energetikai tanúsítvány árak energetikai tanúsítvány jogszabály energetikai tanúsítvány rendelet energetikai tanúsítvány készítés lakás energetikai tanusítvány energetikai tanúsítvány adásvételi szerződés olcsó energetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány mikor kell energia tanúsítvány mikor kell energetikai tanúsítvány energiahatékonysági tanúsítvány ingatlan energetikai tanúsítvány energetika tanúsítvány energetikai tanúsítvány készítése energetikai tanúsítvány törvény ingatlan adásvétel energetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány minta energetikai tanúsítvány 50 m2 alatt tanusítvány tanusitvány energetikai tanúsítvány kötelező energetikai tanúsítvány érvényessége hiteles energetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány földhivatal energetikai tanúsítvány kategóriák energetikai tanúsítvány kalkulátor energetikai tanúsítvány besorolás energia tanusítvány energetikai tanúsítvány kormányrendelet kötelező energetikai tanúsítvány tanusitvany energetikai tanúsítvány feltöltése energia tanusitvány energia tanusitvany tanúsítvány hiba hibás tanusítvány mi az a tanúsítvány tanusítvány törlése
HÍVJ FEL
+
Hívj fel!