Jelentős felújítás fogalma

Jelentős felújítás fogalma:

Egész pontos megfogalmazás szerint egy felújítás jelentősnek minősül, ha a határoló szerkezetek összes felületének legalább a 25%-át érinti. Ezt a megfogalmazást a 7/2006-os TNM rendelet vezette be, melyet e következő linket tudtok elolvasni:

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0600007.tnm

Jelentős felújítás mit is jelent ez pontosan?

Vagy miért is érint ez mindenkit? Talán ezek a legjobb kérdések ezzel a témával kapcsolatban.

Egy családi ház külső hőszigetelése, ha magunknak készítjük el vagy megbízunk egy vállalkozót és saját forrásból fedezzük nem kell vele foglalkoznunk. Ilyenkor annyi hőszigetelést rakunk az épületre amennyit csak szeretnénk vagy amennyit a pénztárcánk enged. A jelenlegi kivitelezési árak mellett nagyon is meggondolandó egy-egy homlokzati hőszigetelés elkészítése. De erről majd egy későbbi cikkben szeretnék írni.

jelentős felújítás

Általában ilyenkor felmerül valamilyen pályázati forrás bevonásának lehetősége. Sajnos az utóbbi időben vissza nem térítendő forrás nem volt homlokzati hőszigetelésre, csak és kizárólag kamattáomgatott hitel konstrukciók és a GINOP 8.4.1/a-17 0%-os MFB-s hitel.

Éppen a minap olvastam, hogy a kormányzat egyenlőre nem is tervezi támogatni a lakossági energetikai korszerűsítéseket, egészen pontosan ki is hagyták a klímavédelmi akciótervből.

Jelentős felújítás pályázat esetén

De haladjunk is tovább, ha pályázati forrásból kívánjuk az energetikai felújítást finanszírozni akkor lehet érdekes nekünk a jelentős felújítás, hiszen ha hozzányúlunk a határoló felületek 25 %-ához akkor már minden szerkezetnek meg kell felelnie a jelenlegi hőtechnikai előírásoknak. Ige jól értették, csak úgy kaphatunk pályázati forrást ha minden szerkezetünk megfelel (például: padlásfödém szigetelése, nyílászáró cseréje, pincefödém hőszigetelése). Így egy átlagosnak gondolt külső hőszigetelés is magával hozhatja, hogy bizony ki kell cserélnünk a nyílászárókat, szigetelnünk kell a padlásfödémet.

Általában célszerű egy energetikussal konzultálni mielőtt akár pályázatíróhoz fordulnánk, hiszen sokszor a pályázat készítése során találkoznak ezzel a megkötéssel ők is. Akkor bizony már

Jelentős felújítás összefoglalás

Amennyiben pályázatban gondolkodunk az energetikai korszerűsítés kapcsán, mindenképpen kérjük egy energetikus segítségét, hogy mikor minősül a felújításunk jelentősnek és ha annak is minősül, hogyan tudunk szabályosan eljárni, az egyes határoló szerkezetekre milyen szigetelés vastagságok szükségesek.

Szolgáltatásunk az alábbi településeken érhető el:

Lefelé görgetve nézheti meg az egyes megyéket. Online megrendelés menüpontban kérhet ajánlatot a tanúsítvány elkészítésére is!!! Ezzel még nem keletkezik semmilyen kötelezettsége és 2 órán belül személyes ajánlata lesz!

Cégadatok:

Madaras Gergely e.v.

Telefon: 06-30/222-0962
E-mail: madarasgergo@gmail.com

Kulcsszavak

energetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány ára energetikai tanusítvány tanúsítvány épületenergetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány olcsón energetikai tanúsítvány ár energetikai tanúsítvány árak energetikai tanúsítvány jogszabály energetikai tanúsítvány rendelet energetikai tanúsítvány készítés lakás energetikai tanusítvány energetikai tanúsítvány adásvételi szerződés olcsó energetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány mikor kell energia tanúsítvány mikor kell energetikai tanúsítvány energiahatékonysági tanúsítvány ingatlan energetikai tanúsítvány energetika tanúsítvány energetikai tanúsítvány készítése energetikai tanúsítvány törvény ingatlan adásvétel energetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány minta energetikai tanúsítvány 50 m2 alatt tanusítvány tanusitvány energetikai tanúsítvány kötelező energetikai tanúsítvány érvényessége hiteles energetikai tanúsítvány energetikai tanúsítvány földhivatal energetikai tanúsítvány kategóriák energetikai tanúsítvány kalkulátor energetikai tanúsítvány besorolás energia tanusítvány energetikai tanúsítvány kormányrendelet kötelező energetikai tanúsítvány tanusitvany energetikai tanúsítvány feltöltése energia tanusitvány energia tanusitvany tanúsítvány hiba hibás tanusítvány mi az a tanúsítvány tanusítvány törlése
HÍVJ FEL
+
Hívj fel!