VEKOP 5.2.1-17 2021 újra nyitva. Mint arról már korábban írtunk úgy két évvel ezelőtt lezárták a Pest megyében elérhető lakossági ingyenhitel pályázatot. Erről bővebben a következő linken tudok olvasni. https://olcso-tanusitvany.hu/vekop-5-2-1-17-elfogyott/

Most nagy hirtelenséggel 2021 február végével újraindítják a konstrukciót, melynek keretében energetikai korszerűsítések finanszírpzására pályázhattok. Ennek lényege, hogy bekéritek az ajánlatokat és azon alapján egy költségvetést összeállítva az MFB pontokon vagy akár már online is igényelhettek 0%-os kamatozású ingyenhitelt. Jellemzően 20 éves futamidővel tudjátok kérni, vagyis a tervezett beruházást 240 darad egyenlő részletben tudjátok kiegyeníteni az MFB felé. Nagy előnye volt a korábbi konstruciónak, hogy nem kellett bejegyeztetni az ingatlanra a jelzálogot a felvett kölcsön után, hanem 5 millió forint keretösszegig elégvolt az állami kezességvállalás.

 

VEKOP 5.2.1-17 2021 újra nyitva

VEKOP 5.2.1-17 2021 újra nyitva – keret és módosítások

Egyenlőre az információink szerint 1500 millió forintkeretösszeg lesz pályázható csak Pest megyében. Ezt ha gyors számolással elosztjuk a vélhető 5 millió forintos keretösszeggel akkor megközelítőleg 300 projekt lesz támogatható. A pályázat 2021 február 21-től adható be.

Az elérhető konstrukció részleteit itt tdjátok elolvasni:

https://www.palyazat.gov.hu/vekop-521-17-lakpletek-energiahatkonysgnak-s-megjul-energia-felhasznlsnak-nvelst-clz-hitel#

Az MFB tájékoztatása:

Tájékoztatjuk a tisztelt kölcsönigénylőket, hogy a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” című (VEKOP-5.2.1-17 kódszámú) hitelprogram – Budapesten és Pest megye területén megvalósuló beruházások – esetében kérelmek benyújtása 2021. február 22. 9:00 órától ismét elérhetővé válik, módosított feltételekkel.

Tájékoztatjuk a tisztelt kölcsönigénylőket, hogy a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” című (GINOP-8.4.1/A-17 kódszámú) hitelprogram – Budapesten és Pest megyén kívül megvalósuló beruházások – esetében a beérkezett hitelkérelmek forrásigénye meghaladta a rendelkezésre álló keretet, ezért a hitelkérelmek befogadása 2020. november 5-én szüneteltetésre került.
Tájékoztatjuk a tisztelt kölcsönigénylőket, hogy a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” című (VEKOP-5.2.1-17 kódszámú) hitelprogram – Budapesten és Pest megye területén megvalósuló beruházások – esetében a beérkezett kölcsönök forrásigénye meghaladta a rendelkezésre álló keretet, ezért a kérelmek befogadása 2019. október 17-én szüneteltetésre került.

Növelje lakásának, házának energiahatékonyságát, telepítsen megújuló energiaforrást 0%-os hitellel!

Magánszemélyek, társasházak, és lakásszövetkezetek igényelhetik, minimum 10%-os saját forrással, többek között fűtési rendszerek korszerűsítésére, szigetelésre, nyílászárók cseréjére, valamint megújuló energiaforrások, vagyis napelemek, napkollektorok, hőszivattyúk, vagy korszerű faelgázosító berendezések beépítésére. A visszatérítendő hitelösszeg magánszemélyeknek 500.000 – 10 millió forint, társasházak és lakásszövetkezetek esetén pedig lakásonként 250 000- 7 millió forint. A hitel futamideje maximum 20 év lehet.