2019.10.17-étől nem lehet beadni energetikai ingyelhitel kérelmet a VEKOP 5.2.1-17 pályázat keretein belül. A Magyar Fejlesztési Bank közleménye szerint elfogyott a keret.

Pontos közlemény:

Tájékoztatjuk a tisztelt kölcsönigénylőket, hogy a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” című (VEKOP-5.2.1-17 kódszámú) hitelprogram esetében a beérkezett kölcsönök forrásigénye meghaladta a rendelkezésre álló keretet, ezért a kérelmek befogadása 2019. október 17. 16:00 órától szüneteltetésre kerül.

VEKOP 5.2.1-17 elfogyott

Az MFB Lakossági energiahatékonysági hitelprogramja 2017 áprilisától érhető el, a teljes futamidő alatt nulla százalékos kamattal. A minimum 10% saját forrással akár 20 éves futamidőre igényelhető hitel magánszemélyek, társasházak és lakásszövetkezetek számára nyújt lehetőséget beruházási terveik megvalósításához. Családi ház, lakóház, szabadon álló ház, sorház, társasház, ikerház, hétvégi ház és üdülőház esetében akár 10 millió forint kölcsön is igényelhető. A beruházási típusok két fő részre oszthatóak. I. Energiahatékonyság javítására, II. Megújuló energia felhasználására. Az energiahatékonyság javítása foglalja magában a homlokzati hőszigetelést, a födémszigetelést, nyílászáró cserét, világításkorszerűsítést és fűtéskorszerűsítést. A megújuló energia kategóriába a napelemes, napkollektoros rendszerek, valamint hőszivattyús és biomassza hőtermelő berendezések tartoznak.

VEKOP 5.2.1-17 elfogyott a keret!

Korszerűsítési segédlet:

https://www.mfb.hu/backend/documents/Csaladi-hazak-korszerusitesi-segedlete.pdf

https://youtu.be/K3iQXIJtTDo

Most, hogy a VEKOP 5.2.1-17 elfogyott, kíváncsian várjuk a fejleményeket, terveznek-e valamilyen hasonló konstrukciót meghirdetni, mivel a lakosság körében igen népszerű volt ez a konstrukció.