Energetikai pályázat magánszemélyeknek: A következő írásunkban a GINOP 8.4.1/A-17 kódszámú energetikai pályázatot fogjuk kicsit kielemezni, megmutatjuk hogyan csináld meg magadnak a pályázati anyagot.

Először is mit kell tudni erről a pályázatról?

Energetikai pályázat magánszemélyeknek

Pontos megnevezése: Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel – GINOP-8.4.1/A-17

És hogy ne raboljuk az idődet nézd meg ezt a videót, melyben minden fontos infót megtalálsz:

Ha végigértél a videón akkor érdemes még egy előminősítést is kitöltened, melyet a Magyar Fejlesztési Bank Online rendszerében tudsz elvégezni:

Energetikai pályázat magánszemélyeknek

Fontos lehet még tudnunk, hogy pontosan mire pályázhatunk? Sokszor hallunk olyat, hogy klímaberendezésre is pályázna valaki, de sajnos erről eléggé egyértelműen nyilatkozik a következő dokumentum:

Energetikai pályázat magánszemélyeknek – És akkor jöjjön a mi segítségünk neked:

Energetikai pályázat magánszemélyeknek: Mutatjuk hogyan állítsd össze a pályázati anyagot. Sokan félnek belefogni, viszont ez semmivel sem bonyolultabb folyamat mint egy hitelfelvétel a bankban.

Személyi és Jövedelmi adatok (adós-adóstárs): – ezeket magadnak kell beszerezni, biztosítani, de ezek beszerzése nem bonyolult –
– személyi igazolvány
– lakcímkártya
– adókártya
– jövedelem igazolás (30 napnál nem régebbi)
– NAV köztartozási igazolás

Korszerűsítésre vonatkozó dokumentumok:

 1. Megvalósulást megelőző állapotról hitelesített energetikai tanúsítvány
 2. Megvalósulást követő tervezett állapotról nem hitelesített
  energetikai előtanúsítvány
 3. (Feltételes) kivitelezői szerződés Kivitelezővel kötött szerződés
 4. Költségvetés (xls)
 5. Energetikai nyilatkozat (xls)
 6. Kivitelezői nyilatkozat (xls)
 7. Kölcsönigénylő nyilatkozata / Végső kedvezményezett nyilatkozata xls)
 8. Szakértői költségeket alátámasztó mindkét fél által aláírt szerződés
 9. Tulajdoni lap, hiteles szemle másolat 30 napnál nem régebbi kell!
 10. Nyilatkozatok a VEKOP/GINOP lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitelprogramhoz + adatkezelési tájékoztató
 11. 3 db különböző közüzemi számla összes oldala + csekk

Nem véletlenül írtam kiemelve az utolsó 3 pontot, mivel ha ügyesen intézed a kérelmet, akkor csak az utolsó 3 pont lesz a te feladatod.

Nagyjából ennyit érdemes tudnod a GINOP 8.4.1/A-17 kódszámú energetikai pályázat magánszemélyeknek konstrukcióról. Fontos megjegyeznem, hogy energetikusként az a véleményem, hogy a pályázat elsősorban azoknak érdemes vagy megtérülő beruházás, akiknek egyébként is szükséges valamilyen energetikai korszerűsítés a házukon. Ők ezzel a lehetőséggel biztosíthatják, hogy a Fejlesztési Bank által nyújtott 0%-os THM mellett tudják korszerűsíteni Otthonukat.